miércoles, 26 de diciembre de 2007

Festa de la Nit dels Fatxos

Celebració única de la nit del 24 de Decembre, els veins d'Onil, els colivencs, roden els fatxos pels carrers del poble, que es confeccionen en la Serra d'Onil. En la plaça major es fa un concurs, al fatxo més gran que es pot rodar, al fatxo més xicotet, el fatxo més artístic, a la persona de major edat que pot rodar un fatxo i al xiquet o xiqueta de minor edat que rode fatxos, el guanyador va tindre 22 mesos.

Tradició: Esta tradició centenaria va comenzar com una celebració pagana, aon els nostres antepasats pastors, feien fatxos en la Serra d'Onil per a iluminarse y donar calor als seus hogars durant el fred, posteriorment aquesta celebració pagana es va convertir en festa religiosa cristiana en Onil, amb el foc com element purificador, aon tots els anys es roden fatxos com l'inici dels Nadals y amb el simbolisme de donar-li calor al Jesuset.

5 comentarios:

Unknown dijo...

eyy estos mejeros que los que vimos en google ehh
que pasada a ver si otro año me apunto a verlo en directo

Anónimo dijo...

Qué chulo el fatxo! No lo imaginaba así. Al menos este gigante mola mogollón.

Besotes guapo!

Laia dijo...

quines celebracions més maques teniu a Onil!! Esteu ben entretinguts al Nadal per allà...aquí em sembla que es una miqueta més aborrit. Cuida't Fran!!

una abraçada,

Laia

margarida dijo...

Un altre que cau en el món bloguil!, benvingut!. Jo sóc tan fan de Totoro que quan el vaig tindre acabat gairebé em cau la llagrimeta.
salutacions tarragonines!

Unknown dijo...

queremos que renuevesssssss
jajaaj besos